ثبت شرکت
ثبت شرکت یک فرایند چند مرحله ای برای دریافت یک هویت حقوقی است. اکثر کسب و کارهایی که قصد دارند یک فعالیت تجاری یا خدماتی ارائه دهند نیاز به ثبت شرکت دارند تا بتوانند کار خود را به صورت قانونی انجام دهند.
اگر تجربه و دانش حقوقی و مالیاتی کافی برای ثبت شرکت در ایران را ندارید می توانید درباره ثبت انواع مختلف شرکت از کارشناسان ما مشاوره بگیرید یا تمام مراحل کار را به ما بسپارید تا در کوتاهترین زمان ممکن بتوانید شرکت خود را تاسیس کنید.
انواع مختلف شرکت در ایران
در ایران امکان ثبت انواع مختلف شرکت ها براساس نوع فعالیتی که انجام می دهند، وجود دارد. اگر قصد دارید شرکت خود را به زودی افتتاح کنید، بهتر است با نوع فعالیت هر یک از این شرکت ها آشنا شوید تا اقدامات لازم را برای ثبت شرکت خود انجام دهید:
شرکت با مسئولیت محدود
شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود نسبت به دیگر انواع شرکت های قابل ثبت، بسیار راحت تر است. به همین دلیل معمولا اولین انتخاب اکثر افرادی است که قصد دارند فعالیت های خود را تحت یک شرکت معتبر و قانون انجام دهند.
شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود به این صورت است:
- حداقل دو شریک باید وجود داشته باشند،
- اقرار مدیر عامل برای روند تحویل سرمایه به شرکت کفایت می کند،
- نیازی به ارائه سند بانکی جهت تحویل سرمایه به شرکت نیست،
- نیازی نیست اعضا هیئت مدیره حتما از شرکاء باشند،
- نیازی نیست که هر ساله اعضا هیئت مدیره معرفی شوند.
شرکت دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان از نوع شرکت های تجاری به شمار می آیند که هدف آنها کسب درآمد از دانش و ایجاد ارزش افزوده بر روی آن است. بنابراین، اگر قصد ثبت شرکت دانش بنیان را داشته باشید ابتدا باید یک شرکت تجاری ثبت کنید. سپس با توجه به شرایط تان می توانید برای دریافت مجوز دانش بنیان در دسته بندی های زیر اقدام کنید:
نوع اول:
در نوع اول دو زیر گروه وجود دارد:
- شرکت دانش بنیان تجاری: اعضای شرکت، عضو هیئت علمی دانشگاه هستند و ممکن است سهم هر کدام از آنها کمتر از 50% باشد.
- شرکت دانش بنیان دولتی: دانشگاه بیش از 50% از سهم مالکیت شرکت را دارا است.
نوع دوم: در نوع دوم، می توانید در یکی از دسته بندی های زیر اقدام به دریافت مجوز شرکت دانش بنیان کنید:
- شرکت نوپا
- شرکت تولید کننده
- شرکت صنعتی
شرکت سهامی عام
ثبت شرکت سهامی عام متقاضیان زیادی دارد زیرا این شرکت ها می توانند سرمایه خود را با فروش سهام به مردم عادی بیشتر کنند. همچنین نیازی به دریافت مجوز بورس از بانک مرکزی برای ثبت شرکت سهامی عام نیست.
شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود به این صورت است:
- اعضای موسس شرکت فقط مالک 20% از سهام شرکت خواهند بود.
- موسسان باید 35% از میزان سهام شرکت را که مالک آن هستند در حساب بانکی تحت عنوان شرکت در حال تاسیس سپرده گذاری کنند.
- در نهایت، باید اظهارنامه ای ضمیمه اساسنامه شرکت شده، همراه با اعلامیه پذیره نویسی سهام، به مراکز ثبت شرکت ها ارائه شود.
شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص تعریف بسیار روشنی دارد. هر یک از اعضای شرکت، مسئولیت سرمایه خود را برعهده دارد. در واقع، هر فردی که در شرکت سرمایه گذاری می کند، به اندازه سرمایه خود، سهام دریافت می کند.
مراحل ثبت شرکت چیست؟
همانطور که گفتیم برای ثبت شرکت باید ابتدا مشخص کنید که چه نوع شرکتی را می خواهید ثبت کنید. شما باید پاسخ سه سوال اصلی زیر را بدانید:
- چند شریک برای ثبت شرکت نیاز دارید؟
- سرمایه لازم برای ثبت شرکت چقدر است؟
- مسئولیت هر یک از اعضای شرکت چیست؟
پس از اینکه اطلاعات کاملی درباره نوع شرکت و شرایط مورد نیاز آن بدست آوردید، مراحل زیر را طی کنید:
01
مرحله ۱: آماده کردن مدارک لازم
برای تاسیس هر یک از انواع شرکت ها باید مدارک خاصی تهیه شود. بنابراین، با توجه به اینکه چه نوع شرکتی می خواهید ثبت کنید، مدارک مورد نیاز را تهیه کنید تا بتوانید فرایند ثبت شرکت را آغاز کنید. اگر نیاز به راهنمایی بیشتری دارید می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
مرحله ۲: تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت شرکت ها
زمانیکه مدارک لازم برای ثبت شرکت را آماده کردید، باید وارد سامانه ی اداره ثبت شرکت ها شوید. در این سامانه ابتدا باید اطلاعات متقاضی را تکمیل کرده و سپس مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. اگر تمام مراحل را به درستی انجام دهید در نهایت یک تاییدیه پذیرش اینترنتی دریافت می کنید.
02
03
مرحله ۳: ارسال مدارک از طریق پست
در مرحله بعد، زمانیکه تاییدیه پذیرش اینترنتی خود را دریافت کردید، باید نسخ اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آن ها را که امضا شده با پست سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییده پذیرش ارسال کنید.
مرحله ۴: مراجعه حضوری به اداره ثبت
در این مرحله، متصدی، درخواست ثبت شرکت را در دفتر مخصوص ثبت شرکت ها وارد می کند. این درخواست در دو نسخه به متصدی ارائه می شود که یک نسخه از آن با درج تاریخ و شماره ثبت، مهر و امضا شده و به متقاضی تحویل داده می شود. صاحبان امضا باید در اداره ثبت حضور داشته باشند و دفتر مخصوص را هنگام تحویل گرفتن مدارک، امضا کنند.
04
05
مرحله ۵: انتشار آگهی در روزنامه رسمی
آخرین مرحله ثبت شرکت، درج آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران است که طبق ماده 197 ق.ت باید طی مدت یک ماه انجام شود.
ثبت تغییرات شرکت
اگر بعد از ثبت شرکت، موسسین (سهامداران) تصمیم بگیرند که تغییراتی در نوع فعالیت، عنوان و نام شرکت و در برخی موارد رایج تر تغییراتی در اعضای هییت مدیره، مدیر عامل و یا محل کار شرکت ایجاد کنند، حتما باید تاییدیه این تغییرات را به صورت رسمی و قانونی از اداره ثبت بررسی بگیرند. پس از تایید اداره ثبت، این اطلاعات باید در روزنامه رسمی کشور نیز منتشر شود.
ثبت شرکت در کوتاهترین زمان ممکن را با ما تجربه کنید
کارشناسان ما با تجربه و تخصص خود می توانند فرایند ثبت شرکت را برای شما آسان تر و سریعتر انجام دهند. برای مشاوره در خصوص تاسیس شرکت و طی کردن مراحل ثبت آن با ما تماس بگیرید.