مقدمه طراحی سایت
امروزه طراحی سایت به دلیل گسترش کسب و کار اینترنتی جایگاه ویژهای پیدا کرده است. افراد میتوانند با تبلیغ کار خود در وب سایت به سود بالایی دست پیدا کنند. همچنین اینترنت بستری را فراهم ساخته که قبل از خرید هر محصولی بتوان راجع به آن تحقیق کرد. اگر جزو افرادی هستید که تازه به فکر راه اندازی وب سایت افتادهاید حتما مقاله پیش رو را مطالعه کنید.
منظور از طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یا همان وب دیزاین (Web-Design) به ساخت پایگاه اینترنتی با هدف افزایش اطلاعات در زمینه معرفی انواع محصول و فعالیت شرکتها گفته میشود. البته بطور معمول این عمل از طریق کدنویسی آن هم به زبان HTML صورت میگیرد. ساخت لایه برای صفحات مختلف وب، استفاده از طراحی گرافیکی و تولید محتوا با رعایت اصول سئو مراحل این کار را تشکیل میدهند. اما سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که برای طراحی وب باید از کجا شروع کرد؟ برای یافتن پاسخ سوال ادامه مقاله را از دست ندهید.
زبان برنامهنویسی بیاموزید
برای افرادیکه قصد دارند این کار را شروع کنند، یادگیری زبانهای برنامهنویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت لازم است. HTML زبان طراحی وب سایت بوده و با استفاده از آن قسمتهای مختلف صفحه مانند عکس، متن و … در صفحه وب جای میگیرند. CSS نیز نوعی زبان نشانهگذاری بوده که قادر است ویژگیهای صفحات وب مثل فونت، رنگ،سایز و ترتیب قرارگیری آنها را مشخص کند. در نهایت نوبت به پرطرفدارترین زبان برنامهنویسی یعنی جاوا اسکریپت میرسد. این زبان قابلیت پویا سازی سایت را دارد. هنگامیکه بخواهید در صفحات سایت از انیمیشن استفاده کنید این زبان اهمیت پیدا میکند.
ناگفته نماند که طراحی سایت فقط به موارد ذکر شده ختم نخواهد شد و مهمترین بخش Backend (یک اند) و پشت صحنه سایت می باشد که یکی از مهمترین وظیفه آن ، پاسخگویی به کاربر از طریق های ثبت شده در پایگاه داده می باشد. در اصل شما بر هر کلیکی که روی یک صفحه وب انجام می دهید،فرمانی به پشت صحنه سایت ارسال خواهد شده که نتیجه پاسخ آن،همان ظاهر و عملیات مورد نیاز است که مشاهده خواهید کرد
زبان ها و فریم ورک های مختلفی برای توسعه بک اند و فرانت اند سایت وجود دارد که توضیح آن در این مقاله امکان پذیر نیست. به طور کلی تعیین زبان یا فریم ورک مورد نیاز برای طراحی یک سایت، بسته به نیاز کارفرما و پیچیدگی های یک سایت مشخص میگردد.
پس از طی کردن مراحل طراحی و توسعه،سایت شما آماده راهاندازی در فضای گسترده اینترنت است. البته باید یک یک هاست مناسب تعیین کنید و همچنین با انتخاب نام دامنه سایت را پیکربندی کرده و سپس برای استفاده عموم افراد در اینترنت قرار دهید.
طراحی سایت با وردپرس
وردپرس (WordPress) یک CMS (سیستم مدیریت محتوا) جهت طراحی سایت است. از این سیستم میتوان برای طراحی انواع مختلف سایت استفاده کرد. یادگیری وردپرس برای افرادی که تصمیم دارند بدون آموزش برنامه نویسی وب سایت طراحی کنند، بهترین گزینه است. بایستی خاطر نشان کرد که این سیستم مدیریت محتوا در بین کاربران محبوبیت بالایی دارد، چرا که هم متن باز بوده و از طرفی دیگر به دلیل رایگان بودن حدود 40 درصد از کل وب سایتها را زیر پوشش قرار داده است.
طراحی وب با وردپرس چه فوایدی دارد؟
وردپرس دارای فواید و ویژگیهای منحصر به فردی است. یکی از خصوصیتهای آن انعطاف پذیری بالای آن بوده که باعث شده وب سایت مورد علاقه خود را به طور سفارشی طراحی کنید. همچنین محیط کاربری بسیار سادهای دارد. فقط با صرف چند ساعت قادر خواهید بود کار کردن با سیستم را فرا بگیرید. علاوه براین شما میتوانید بدون دانش برنامه نویسی وب سایت خود را راهاندازی کنید. وردپرس یکسری قالبهای آماده دارد که جهت شخصیسازی سایت بسیار پرکاربرد خواهد بود. اگر قصد استفاده از این نرم افزار را دارید بایستی به سایت wordpress.org مراجعه و نسخه رایگان آن را دریافت کنید.
بکارگیری امکانات پیشرفته برای طراحی وب و تهیه قالبهای بیشتر ، نیازمند صرف هزینه است.
طراحی اختصاصی سایت
گاهی اوقات پیش می آید که وردپرس با وجود پلاگین های بیشمار ، نیاز ما را برطرف نسازد و بایستی تغییرات مورد نظر را از طریق متخصصین PHP اعمال نماییم. این مسئله باعث می شود که اگر هدفی بزرگ داریم،به سراغ سیستم های مدیریت محتوا آماده نرویم.
دلیل استفاده از سیستم های اختصاصی این است که کارفرما دقیقا می تواند تمامی خواسته خود را به هر شکلی که می خواهد پیاده سازی و اجرا دربیاورد. در طراحی اختصاصی هیچ محدودیتی برای برنامه نویس وجود نحواهد داشت،از همین رو می توان بهترین کیفیت را ارائه کرد.هیچ یک از شرکت های بزرگ (مانند دیجی کالا،اسنپ،با سلام و…)، از سیستم های آماده مدیریت محتوا استفاده نمی کنند چراکه توسعه آن دشوار و بی فایده می باشد.
تیم ما برای طراحی و توسعه وب سایت های خاص و پیچیده و همچنین کسب و کارهای بزرگ از فریم ورک Asp.Net Core استفاده می نماید که در ادامه به طور مختصر شما را با آن آشنا خواهیم کرد.
Asp.net core یک نوع فریم ورک پر قدرت است که برای گسترش برنامه های تحت وب مورد استفاده قرار میگیرد. مبنای ASP .Net زبان برنامه نویسی C# بوده که میتواند نرم افزارهای متنوع تحت وب را گسترش دهد. طراحی سایت با این فریم ورک محبوب ، نیازمند دانش و مهارت کافی در برنامه نویسی به زبان C# می باشد. از همین رو انجام آن فقط از طریق متخصصان این حوزه می باشد.پیچیدگی های مربوط به طراحی و توسعه در این نوع طراحی باعث شده که افراد عادی بیشتر به سیستم های مدیریت محتوای آماده علاقه پیدا کنند ، اما جلوتر با افزایش درخواست ها و نیاز ها ،مشکلات ظاهر خواهند شد.
مزیتهای طراحی وب سایت با ASP .Net Core
این تکنولوژی قابلیت اجرا روی انواع سیستمهای عامل همچون مک، ویندوز و لینوکس را دارد. فراهم سازی محیطی مناسب جهت برنامه نویسی cloud و پشتیبانی از چندین نسخه net core از دیگر فواید آن است. همچنین ابزاری است که قابلیت تست شدن داشته و گسترش محیط وب را به روشی ساده امکان پذیر میکند.
از طرفی سرعت چند برابری اجرا دستورات، پیاده سازی سایت به صورت کاملا اختصاصی و توسعه پذیری بالا ، از مهم ترین ویژگی برای انتخاب طراحی سایت اختصاصی می باشد. لازم بذکر است که اصولا طراحی اختصاصی سایت برای کسب و کار های بزرگ و سازمان های خصوصی و دولتی انجام می شود. هرچه نیاز یک سازمان و کسب و کار بیشتر و بزرگ تر شود، هزینه پروژه نیز بیشتر خواهد شد.
جمع بندی طراحی سایت
در حال حاضر جهت تبلیغ کسب و کار و ارائه محصولات در اینترنت ، طراحی وب سایت بهترین راهکار خواهد بود. متداولترین راههای طراحی سایت از طریق وردپرس است. هر کدام از روشها مزیتهای خاص خود را دارند که در این مقاله به اختصار به آن اشاره شد. هر فرد با صرف کمی وقت و یادگیری نکات لازم قادر خواهد بود که سایت مورد نظرش را طراحی کند.
همچنین اگر شما بخواهید وب سایتی راهاندازی کنید ، باید در نظر داشته باشید که خواسته خود در چه اندازه ای است و پیش رو با چه حجم از داده و اطلاعاتی سر و کار خواهید داشت و در آخر به نتیجه برسید که کدام سیستم مدیریت محتوا را انتخاب میکنید؟ وردپرس یا ASP .Net Core؟